تعلیم و تربیت اقتصادی

این وبگاه ترویجی و برای نشر الگوی اسلامی ایرانی فرهنگ سازی و تعلیم و تربیت اقتصادی ایجاد شده است.

تعلیم و تربیت اقتصادی

این وبگاه ترویجی و برای نشر الگوی اسلامی ایرانی فرهنگ سازی و تعلیم و تربیت اقتصادی ایجاد شده است.

تعلیم و تربیت اقتصادی

مقدمه
تعلیم و تربیت همواره فرهنگ‌ساز بوده و بر بینش‌ها، نگرش‌ها و رفتارهای انسان‌ها تاثیرگذاشته است. توجه به تعلیم و تربیت اقتصادی نیز فرهنگ اقتصادی و رفتارهای اقتصادی فردی و اجتماعی را اصلاح کرده و سامان خواهد بخشید، امری که تاکنون در کشور ما بدان بی توجهی شده است در حالیکه بسیاری از کشورهای پیشرفته مبتنی بر نظرگاه‌های اقتصادی و تربیتی خود برای آن الگویی طراحی نموده و با ابزارهای مختلف در صدد ترویج آن هستند و البته در تمدن ایرانی اسلامی هم شواهد بسیاری می‌توان یافت که دلالت بر جریان عمیقی در تعلیم و تربیت اقتصادی دارد.

نویسندگان

۳ مطلب در بهمن ۱۳۹۱ ثبت شده است

۱۸
بهمن

منتشر شده در:۱۳۹۱/۰۸/۱۴ ۱۲:۰۳:۴۰

در گفتگو با دکتر مهدی طغیانی، عضو هیاًت علمی دانشگاه امام صادق(ع) بیان شد:

واکسینه نمودن اقتصاد در مقابل موانع رشد و پیشرفت

اقتصاد مقاومتی بدون به کار بردن این لفظ به عنوان یک راه‌ حل مصداق‌ هایی در گذشته و دیگر نقاط جهان داشته است. برای مثال در اوایل دهه‌ ی ۷۰ میلادی در جریان جنگ چند روزه اعراب و اسرائیل، تحریم نفتی غرب و حامیان رژیم صهیونیستی توسط اعراب سبب وارد شدن ضربات سختی به اقتصاد غرب گشت و همین امر آن‌ ها را به این نتیجه رساند که باید در مقابل این گونه شوک‌ ها مقاوم باشند. لذا برای انرژی‌ های نو و جایگزین با صرف هزینه‌ ی هنگفت برنامه ریزی نمودند که حتی در آن زمان هیچ توجیح اقتصادی هم نداشت. و نتیجتاً امروزه شاهدیم که حتی با چند برابر شدن قیمت نفت هم اقتصادهای غربی از این جهت دچار بحران نمی شوند اگرچه ممکن است فشارهایی به آن‌ ها وارد آید. در این خصوص دکتر مهدی طغیانی، عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق (ع) سوالات ما پاسخ می‌ دهد:

لینک مطلب اصلی

  • مهدی طغیانی
۱۸
بهمن

چند وقت پیش با اصرار فراوان خبرنگاری بصورت تلفنی مصاحبه ای در مورد سبک زندگی انجام دادم و مطالبی گفتم. چند روز پیش حسب اتفاق در جستجوهای اینترنتی به مصاحبه خودم برخوردم. دیدم بد نیست که در اینجا هم درج شود.

مطالب کلا به نقل از پایگاه اقتصادپرس است البته چند جای دیگه هم در اینترنت بازنشر شده! ضمنا تیتر مطلب را هم خودشان انتخاب کرده اند و سلیقه من نیست!

انتقادهای صریح عضوهیات علمی دانشگاه امام صادق در گفتگو با اقتصاد پرس از سبک زندگی ایرانی ها

ضرورت تغییر در سبک زندگی را همه حس می کنند اما عمل نمی کنند

اقتصاد پرس: مصرف زدگی یکی از موضوعات اساسی است که دنیای سرمایه داری برای نجات خود از بحران های اقتصادی آن را ترویج کرده است...

مصرف زدگی یکی از موضوعات اساسی است که دنیای سرمایه داری برای نجات خود از بحران های اقتصادی آن را ترویج کرده است. در کشور ما هم با توجه به سیاست های مدرنیزاسیونی که در کشور انجام شده سبک زندگی مصرفی را به طرز بسیار عجیبی تغییرداده است . دکترمهدی طغیانی عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق معتقد است تغییر سبک زندگی تنها راه اقتصادی ندارد و باید از لحاظ فرهنگی جامعه را برای تغییر سبک زندگی آماده کرد. مشروح گفتگوی تفصیلی اقتصاد پپرس با با دکتر مهدی طغیانی را در ادامه میخوانید.

لینک مطلب اصلی

  • مهدی طغیانی
۰۶
بهمن
یکی از بهترین کتاب‌هایی که در دوره تمدن اسلامی می‌توان به عنوان بهترین نمونه‌های ارائة آموزه‌هایی در تربیت اقتصادی به آن اشاره کرد، کتاب اخلاق ناصری اثر خواجه نصیرالدین طوسی است.
جدای از شخصیت بی نظیر خواجه نصیر در میان علمای شیعه از جهت تبحر در علوم مختلف، کتاب اخلاق ناصری در نوع خود اثری بدیع و متفاوت است بخصوص نوع جمع‌آوری خواجه از مطالب پیشینیان جالب توجه است.

اگرچه تقسیم‌بندی کلی کتاب نیز به پیروی از آثار حکمای سلف و نیز فیلسوفان یونان در حکمت نظری به سه بخش اخلاق، تدبیر منزل و سیاست مدن تقسیم شده است؛ بخش اول بطور گسترده مبتنی بر تهذیب‌الاخلاق ابن مسکویه است، در بخش دوم از کتاب تدبیر منزل ابن سینا و نیز مطالب بروسن یونانی بسیار بهره گرفته که خود نیز بدان تصریح می‌کند و در بخش سوم از آثار فارابی تأثیر پذیرفته است. در این کتاب باز هم به مباحث اقتصادی مانند چگونگی پیدایش اجتماعات انسانی، سعادت و کمال جوامع و وظیفة پول و... پرداخته شده است.

دو تصویر از خواجه بر تمبرهای ایران و جمهوری اذربایجان!

  • مهدی طغیانی