تعلیم و تربیت اقتصادی

این وبگاه ترویجی و برای نشر الگوی اسلامی ایرانی فرهنگ سازی و تعلیم و تربیت اقتصادی ایجاد شده است.

تعلیم و تربیت اقتصادی

این وبگاه ترویجی و برای نشر الگوی اسلامی ایرانی فرهنگ سازی و تعلیم و تربیت اقتصادی ایجاد شده است.

تعلیم و تربیت اقتصادی

مقدمه
تعلیم و تربیت همواره فرهنگ‌ساز بوده و بر بینش‌ها، نگرش‌ها و رفتارهای انسان‌ها تاثیرگذاشته است. توجه به تعلیم و تربیت اقتصادی نیز فرهنگ اقتصادی و رفتارهای اقتصادی فردی و اجتماعی را اصلاح کرده و سامان خواهد بخشید، امری که تاکنون در کشور ما بدان بی توجهی شده است در حالیکه بسیاری از کشورهای پیشرفته مبتنی بر نظرگاه‌های اقتصادی و تربیتی خود برای آن الگویی طراحی نموده و با ابزارهای مختلف در صدد ترویج آن هستند و البته در تمدن ایرانی اسلامی هم شواهد بسیاری می‌توان یافت که دلالت بر جریان عمیقی در تعلیم و تربیت اقتصادی دارد.

نویسندگان

در این نوشته، ضمن بیان ضرورت تعلیم و تربیت و فرهنگ سازی اقتصادی و ارائه تصویری از وضعیت موجود از نهادهای تعلیم و تربیت اقتصادی در دنیا و برنامه های آنها، امکان دستیابی به وضع مطلوب و شیوه های آن اجمالاً مورد توجه قرار می گیرد.همچنین به منظور ملموس ، عینی و مستند بودن ادعاهای موجود در این نوشته و رد و نفی تصورات باطل موجود در کشور در زمینه آموزش اقتصاد، پیوست هایی نیز به شرح ذیل قابل ارائه می باشد.

پیوست الف، مستنداتی را در زمینه آموزش اقتصاد در قالب اشعار و ترانه های بچه ها، بازیهای کامپیوتری تعاملی و شبیه سازی online و offline ، لوحه های آموزشی با شخصیت های کارتونی و بازیهای ساده و داستانهای شیرین برای مقاطع کودکستان و ابتدایی ارائه می دهد. هدف از ارائه این پیوست، مقابله با تفکر عدم امکان فرهنگ سازی اقتصادی ، در دور از ذهن ترین حالت متصور آن ، یعنی برای سنین کودکستان و ابتدایی است.
پیوست ب، فهرستی از برخی کتب آموزشی و کمک آموزشی و سایر تولیدات آموزشی صوتی – تصویری در زمینه اقتصاد را ارائه می دهد که حکایت از گستره وسیع این تولیدات در مقاطع مختلف دارد.
پیوست ج، شاهدی دیگر بر مدعای این نوشته است. جدول اهداف ـ محتوا برای مقاطع مختلف تحصیلی که مورد استفاده ایالت کلورادوی آمریکا قرار می گیرد، خود بیانگر فقر معرفتی ما و بسیاری از مطالب در این خصوص است.
پیوست د نیز ضمن ارایه نمونه ای از زنجیره محتوای فرهنگ سازی اقتصادی , بر گستره موضوعات مطروحه در سنین مختلف اشاره می کند.
لازم به ذکر است درجمیع موارد فوق به اختصار اکتفا شده و تنها به ذکر مواردی جهت اثبات مدعا بسنده شده است.

دسترسی به متن کامل این سخنرانی در آدرس زیر امکانپذیر است:

http://www.itan.ir/?ID=1790


  • مهدی طغیانی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی