تعلیم و تربیت اقتصادی

این وبگاه ترویجی و برای نشر الگوی اسلامی ایرانی فرهنگ سازی و تعلیم و تربیت اقتصادی ایجاد شده است.

تعلیم و تربیت اقتصادی

این وبگاه ترویجی و برای نشر الگوی اسلامی ایرانی فرهنگ سازی و تعلیم و تربیت اقتصادی ایجاد شده است.

تعلیم و تربیت اقتصادی

مقدمه
تعلیم و تربیت همواره فرهنگ‌ساز بوده و بر بینش‌ها، نگرش‌ها و رفتارهای انسان‌ها تاثیرگذاشته است. توجه به تعلیم و تربیت اقتصادی نیز فرهنگ اقتصادی و رفتارهای اقتصادی فردی و اجتماعی را اصلاح کرده و سامان خواهد بخشید، امری که تاکنون در کشور ما بدان بی توجهی شده است در حالیکه بسیاری از کشورهای پیشرفته مبتنی بر نظرگاه‌های اقتصادی و تربیتی خود برای آن الگویی طراحی نموده و با ابزارهای مختلف در صدد ترویج آن هستند و البته در تمدن ایرانی اسلامی هم شواهد بسیاری می‌توان یافت که دلالت بر جریان عمیقی در تعلیم و تربیت اقتصادی دارد.

نویسندگان

۴ مطلب در آذر ۱۳۹۴ ثبت شده است

۱۹
آذر
از جمله حوزه‌های مهم آموزش اقتصاد، پیشبرد آن در دانشگاه‌ها به شکل تربیت اقتصاددانان و عالمان اقتصادی است. همواره در نشریات بین المللی تربیت اقتصادی بخش مهمی از مطالب پیرامون این آموز‌ش‌ها و چند و چون آن است. اینکه در چه قالب‌هایی آموزش‌ها کاراتر می گردد و یا مفاهیم مناسب و کاربردی در دروس مختلف این رشته در دانشگاه‌ها چگونه تنظیم شود. مانند نشریه تخصصی تربیت اقتصادی
با این وجود حال و روز آموزش اقتصاد در دانشگاه‌ها و در رشته اقتصاد حتی در دانشگاه‌های خوب ایران چندان خوب نیست. در این زمینه مصاحبه مفصلی با سایت وزین آموزش اقتصاد به مناسبت اکران مجموعه مستند ما اقتصاددانیم داشتم که در ادامه نظر علاقمندان را بدان جلب می‌کنم. ضمنا در جلسه‌ای که به اکران این مجموعه اختصاص داشت و 28 اردیبهشت سال 1394 در دانشکده برگزار شد مطالب مشابهی را مطرح نمودم.
  • مهدی طغیانی
۱۹
آذر
ابتدای سال 1392 با همکاری بسیج دانشجویی دانشکده اقتصاد دانشگاه اصفهان قرار بود دوره‌ای برای گفتمان سازی و البته ترویج تفکر اقتصاد مقاومتی در دانشکده ایجاد کنیم. مبنای طرح بر اساس تعامل میان دانشجویان و برگزار کنندگان و بر اساس گروه‌های مطالعاتی شکل می گرفت که بر اساس علاقه دانشجویان بوجود می‌آمدند و مخاطبین طرح ضمن بهره‌مندی از کارگاه‌های آموزشی رایگانی در زمینه مهارت‌های مطالعه و پژوهش، در حوزه مشخصی نیز کار مطالعاتی و پژوهشی خود را زیر نظر اساتید مشخص ادامه می‌دادند. 
اگرچه این طرح بدلیل تاخیر بسیار بسیج دانشجویی و عدم استمرار در اجرا در نیمه راه رها شد ولی از جهت طراحی خوبی که داشت برای علاقمندان لینک و ساختار اجرایی آن را قرار می‌دهم تا انشا الله در سایر دانشگاه‌ها چنانچه مجالی پیش آمد بتواند اجرایی گردد.
  • مهدی طغیانی
۰۶
آذر

در روزهای 21 و 28 آبان 1394 دوره آموزشی اقتصاد مقاومتی توسط بسیج فرهنگیان قم و با همکاری صنعت و معدن استان و اداره کل آموزش و پرورش برگزار شد. ارائه بحث در همه چهار جلسه‌ای که صبح(خواهران) و بعد از ظهر(برادران) این دو روز برگزار شد به ارائه مباحثی پیرامون تبیین اقتصاد مقاومتی بویژه با توجه به جایگاه مخاطب(فرهنگیان قم) اختصاص داشت. ضمن اینکه نوع مخاطب و وظیفه معلمان در اقتصاد مقاومتی ایجاب می‌کرد که ضمن طرح مباحثی در مفهوم شناسی به وظیفه معلم از جهت تربیت نسل آینده کشور نیز توجه شود. لذا قسمت دوم سخنرانی در هر چهار جلسه به ارائه مقدمه‌ای در تربیت اقتصادی و بویژه تجربیات دیگر کشورها در این زمینه اختصاص یافت. 

با توجه به اینکه همچنان در انتظار فایل صوتی و یا تصویری جلسات هستم انشا الله در آینده متن و صوت یا فیلم آنرا در همین پایگاه جهت استفاده سایر علاقمندان بارگذاری خواهم کرد.

لینک خبر


  • مهدی طغیانی
۰۶
آذر


اواخر شهریور ماه گذشته از طرف دست اندرکاران سایت وزین مدرسه اقتصاد دوره‌ای برای دانشجویان علاقمند به مباحث خارج از متن رشته اقتصاد به عنوان دوره آموزشی اقتصاد واقعی برگزار شد. با توجه به اهمیت و ضرورت مباحث تربیت اقتصادی، در این کارگاه بنده نیز دعوت شدم تا به ارائه بحثی پیرامون تربیت اقتصادی بویژه تجارب جهانی در این موضوع و نیز جایگاه آن در تمدن اسلامی و در نهایت آنچه دانشجویان می‌توانند در این زمینه انجام دهند بپردازم. خوشبختانه فایل های تصویری این جلسات توسط برگزارکنندگان منتشر شده است که علاقمندان را به مشاهده آنها و ارائه نظر در مورد مباحث دعوت می‌کنم.

لینک زیر:

simafekr.tv/0fa1875idattach.htm


  • مهدی طغیانی